Olemme tuoneet DNSSEC tuen FI -verkkotunnuksille asiakkaiden käytettäväksi. Suosittelemme ominaisuuden ottamista käyttöön tieturvan vuoksi. 

Mikä on DNSSEC?

DNSSEC on palvelu, joka vahvistaa nimipalvelimien tietoturvaa. DNSSEC on eräänlainen vakuutus, joka takaa, että internetin käyttäjä pääsee juuri sille verkkosivulle, jolle tällä on aikomus mennä. DNSSEC:in avulla suojaudut nimipalvelinjärjestelmään kohdistuvilta hyökkäyksiltä. DNSSEC varmistaa, että nimipalvelukyselyihin saadut vastaukset tulevat oikealta lähettäjältä eikä vastaustietoja ole muokattu. Kun DNSSEC-palvelu on käytössä, saadaan vastaukset nimipalvelukyselyihin digitaalisesti allekirjoitettuina. Nimipalvelussa jokaiselle verkkotunnukselle on annettu oma ainutlaatuinen IP-osoite (esim. www. traficom.fi IP-osoite on 87.239.126.33). DNSSEC:in tekniikka varmistaa, että kyselyn lähettävä tietokone (esim. verkkoselain) näkee, tuleeko internetosoitteeseen nimipalvelun kautta saatu vastaus palvelimelta, joka on rekisteröity luotetuksi palvelimeksi. 

Lisätietoja DNSSEC:sta Traficomin esitteestä.

Kuinka otan käyttöön?

Jotta voit käyttää DNSSEC -palvelun käyttöön, tulee sinulla olla FI -verkkotunnus ja webbihotelli tilattuna. Ensimmäinen tehtävä on navigoida webbihotellin hallintaan. 

Kirjaudu cPaneliin

Tämä onnistuu kirjautumalla meidän sivustolle, valitsemalla palvelu johon haluat ominaisuuden lisätä ja valitsemalla "Toiminnot" => "Kirjaudu cPaneliin".

Navigoi DNSSEC asetuksiin

Kokemattomalle cPanel voi olla monimutkainen. Joten seuraa kuvia tai seuraavia "steppejä".

  • Etsi "Zone Editor", joka löytyy "Toimialueet" kategorian alta. 
  • Valitse toimialue ja klikkaa "DNSSEC"

DNSSEC avaimien luominen

Aloittaaksesi avaimien luomisen, klikkaa oikealta "Create Key"(1) ja valitse "Muokkauta"(2).

Koska haluamme luoda mahdollisimman turvalliset avaimet ja käyttää avaimia jotka ovat tuettuja Traficomin puolesta pyydämme asiakkaita valitsemaan seuraavat asetukset avaimien luomiseen:

Avaimien kopiointi

Kun olet luonu avaimet sinulle näytetään arvoja. Ota talteen seuraavat arvot sivulta:

  • Key Tag eli Avaimen tunniste.
  • SHA-256 Diggest eli SHA-256 tiiviste.

DNSSEC lisääminen verkkotunnukselle

Nyt kun olet luonut tietueen cPanelin kautta palveluusi, tulee sinun päivittää tarvittavat tiedot verkkotunnuksellesi. Tätä varten sinun tulee kirjautua omalle tilillesi. Valitse "Verkkotunnukset" => "Verkkotunnukseni" ja klikkaa jakoavaimen kuvaketta verkkotunnuksessa. Tämän jälkeen sinun tulee valita vasemmalla olevasta valikosta "Hallitse" => "DNSSEC". Huomaathan, että sivun lataaminen voi kestää hetken Traficomin yhteydestä riippuen.

Tämän jälkeen sinun tulee lisätä tarvittavat tiedot. Avaimen tunniste on se arvo, jonka sait cPanelin kautta, Algoritmi on aina "EcdsaSha256", Tiivistetyyppi on aina "Sha256" ja tiiviste on tämä pitkä kirjainjono jonka sait edellisessä vaiheessa. Tämän jälkeen klikkaa "Luo uusi".

Yhteenveto

Vaikka Traficomin mukaisesti alkuvaiheessa suojausta tarvitsevat vain suuremmat sivustot, kuten pankit on DNSSEC asentaminen aina yksi tekiä lisää verkkosivustosi suojauksessa. Haluamme kannustaa kaikkia asiakkaitamme ottamaan DNSSEC suojauksen käyttöön ja tehdä internetistä turvallisemman.

Ongelmia?

Tukemme auttaa sinua aina ongelmatilanteissa. Olethan yhteydessä meihin käyttäen lomaketta.sunnuntai, Tou 24, 2020

« Takaisin